Print deze pagina Bookmark and Share

Activiteiten in regio Zuid

Hieronder vind je alle aankomende activiteiten in de door jou geselecteerde regio.

Lunchbijeenkomsten bij de Franciscaanse Beweging (online via Zoom)
Eerste woensdag van de maand van 12.30-13.15 uur
Bij de Franciscaanse Beweging kun je iedere eerste woensdag van de maand zin aan je lunch geven. Deze lunchbijeenkomst is tijdelijk digitaal.
lees meer...
Boek met negen franciscaanse vredesmeditaties
Verkrijgbaar vanaf 1 september 2021
Onder de titel ‘Vrede en alle goeds’ zijn negen franciscaanse vredesmeditaties gebundeld in een boekje. Uit het leven en denken van Franciscus zijn negen thema’s rond het basisthema ‘vrede’ gekozen. Bij elk thema is een korte meditatieve viering uitgewerkt. Het boekje is te gebruiken als een noveen, een negendaagse aaneengesloten meditatieve bezinning en viering.

lees meer...
Verdiepingsweekend bij de Broeders van Huijbergen
16-19 september 2021; 18-21 november 2021; 20-23 januari 2022
De Franciscaanse Custodie Bergen op Zoom e.o. organiseert samen met de broeders van Huijbergen een drietal verdiepingsweekends.
lees meer...
Landelijke inspiratiedag: vreemde vogels
zondag 19 september, 13-17.30 uur ('s-Hertogenbosch)
Over het verhaal van Vrede: over het vreemde in jezelf en in de ander en hoe je samen tot elkaar kunt komen via het vertellen van verhalen. Zo wordt door middel van verschillende workshops een inspirerende dag vol verbondenheid geboden.
lees meer...
Open kloostertuin ('s-Hertogenbosch)
9 oktober 2021
Van mei tot en met oktober zullen we de Kloostertuin van Stadsklooster San Damiano op de tweede zaterdagmiddag van de maand openstellen voor belangstellenden.
lees meer...
Thuis wandelen met Franciscus: het Zonnelied
31 oktober 2021
‘Wandelen met Franciscus’, zo worden de wandelingen genoemd die door een franciscaanse werkgroep worden georganiseerd. De bezinnende wandelingen vinden plaats ongeveer zesmaal per jaar telkens op een andere plek in Nederland aan de hand van franciscaanse thema’s. In de afgelopen jaren is er op een aantal plekken gewandeld rond de strofes van het Zonnelied.
lees meer...
Wandelen met Franciscus: Broeder Wind
Vanuit Valkenswaard
Nu reizen door het land voor gezamenlijke franciscaanse wandelingen wordt afgeraden, publiceren we wandelingen rond de strofes van het Zonnelied om op eigen gelegenheid mee aan de slag te gaan. In de reeks Zonneliedwandelingen is dit de wandeling die hoort bij Broeder wind.
lees meer...
Wandelen met Franciscus: Broeder Vuur
Langs Geleen en Sweikhuizen
Nu reizen door het land voor gezamenlijke franciscaanse wandelingen wordt afgeraden, publiceren we wandelingen rond de strofes van het Zonnelied om op eigen gelegenheid mee aan de slag te gaan. In de reeks Zonneliedwandelingen is dit de wandeling die hoort bij Broeder vuur.
lees meer...