Print deze pagina Bookmark and Share

Bezinningsreis naar Assisi


29 september tot 6 oktober 2024

In de ochtenden ontmoeten we elkaar op ontspannen wijze rond franciscaanse thema’s. Daarna bezoeken we plekken die van waarde zijn voor de franciscaanse spiritualiteit. Een aantal middagen bieden we een optioneel programma in de omgeving van Assisi aan.
Verder is er ´s middags gelegenheid om op eigen initiatief te lunchen, te rusten of om je verder te verdiepen in het thema van de dag. Na het avondeten (om 20.00 uur) is er geen programma. Er is gelegenheid voor rust, ontspanning, ontmoeting of een avondwandeling in Assisi.
Ten slotte zijn er allerlei festiviteiten rondom 3 en 4 oktober in Assisi waar we in het programma rekening mee houden.

Klik hier voor het volledige reisprogramma en om je in te schrijven (uiterlijk 15 juni).

Groepsgrootte
De reizen gaan door bij minimaal 10 deelnemers; het maximum bedraagt 18 deelnemers. Indien de reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we dat begin juli.

Reisleiding
De reis wordt begeleid door theoloog Mieke Dorssers en religiewetenschapper Melissa Schilderink.

Vervoer
De heen- en terugreis zijn niet bij de georganiseerde reis inbegrepen. De Franciscaanse Beweging stimuleert het reizen met de trein. Reizen met het vliegtuig kan naar het vliegveld van Perugia. Voor reisadvies kan contact worden opgenomen met het Dienstencentrum van de Franciscaanse Beweging.

Voor het vervoer ter plaatse geldt dat we de franciscaanse plekken uit het programma zoveel mogelijk te voet bezoeken. Vanwege het heuvelachtige landschap wordt enige wandelconditie aangeraden. We lopen tot circa 5 kilometer per dag. Als het te ver is om te lopen, wordt op eigen kosten gebruik gemaakt van openbaar vervoer of een taxi.

Overnachting en maaltijden
We verblijven op basis van halfpension in Assisi in een eenvoudig franciscaans onderkomen. De lunch is door eenieder zelf te regelen.

Kosten*
€ 790,- voor leden van de Franciscaanse Beweging. Niet-leden betalen € 845,-. De toeslag voor een eenpersoonskamer is €115,-. De kosten voor de reis zijn op basis van halfpension. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, de kosten voor lunch, drank buiten de maaltijden en eventueel vervoer taxi/bus.

*Voor mensen met beperkte financiële middelen is een bijdrage van het franciscaanse Rietfonds beschikbaar. De kosten voor de reis bedragen dan € 592,- voor FB-leden en € 633 voor niet-leden.

Reis- en annuleringsverzekering dient ieder individueel te regelen en is verplicht voor deelname aan de reis.

Inschrijven

Inschrijven voor deze reis is mogelijk tot 15 juni.