Print deze pagina Bookmark and Share

Open kloostertuin ('s-Hertogenbosch)


9 oktober 2021

 is dan mogelijk om midden in de stad een oase van rust te bezoeken. In deze oase kun je wandelen in het bos waar de vogels zingen en je regelmatig een eekhoorn kunt spotten. In de bloementuin kun je genieten van de bloemen en de bijen. De tuinkapel is open om even rustig plaats te nemen.

Je kunt ook een meditatieve wandeling door de Kloostertuin maken via een audiotour of een boekje waarbij je op 12 plekken stil zult staan om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten. Zo maak je kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die Stadsklooster San Damiano bewonen.

Je zult in de Kloostertuin ontvangen worden door de broeders en zusters die in het klooster wonen. Er is informatie beschikbaar over het klooster en je kunt er wat dingen kopen zoals het kookboek ‘Clara’s Bron’ dat door de zusters die in het klooster wonen geschreven is.

Ook kun je er een kloostersouvernir kopen die speciaal ontworpen is voor Ons Kloosterpad, een wandelpad dat je langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in midden en oost Brabant voert. De eerste en laatste etappe van dit wandelpad brengen je bij Stadsklooster San Damiano.De Kloostertuin is open op 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september en 9 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Het is bereikbaar via de poort die openstaat in de Kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in 's-Hertogenbosch.