Print deze pagina Bookmark and Share

Kloosterweekend over Vrede bij de zusters clarissen in Megen


3-5 mei 2024

Van 3-5 mei 2024 organiseren we een themaweekend Vrede bij de zusters clarissen in Megen. Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de broeders, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het het thema vrede.

De groet 'vrede en alle goeds' is bij uitstek de groet in de franciscaanse wereld. Voor Franciscus was het belangrijk om zijn broeders steeds weer op te roepen om, waar ze ook kwamen, vrede te wensen en uit te stralen. Zo probeerde hij zijn leven - in vallen en opstaan - ook voor te leven. Wat betekent vrede in jouw leven? Hoe is het streven naar vrede, dichtbij en veraf, in deze tijd haalbaar? Waar sta jij nu, en waar wil je naartoe?

Datum/tijd
3-5 mei 2024 (vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur)

Locatie
Clarissen Megen, Clarastraat 2, 5366 AK Megen.

Deelnemers
Weekenden hebben doorgaans een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers.

Kosten
De deelnemersbijdrage voor de volledige weekenden, inclusief overnachtingen, maaltijden en begeleiding, bedraagt € 155,-. Indien dit bedrag te hoog is, kan men tegen het gereduceerde bedrag van €80,- deelnemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het franciscaanse Rietfonds.
De prijzen zijn inclusief overnachting, maaltijden en begeleiding.

Informatie en aanmelden
Meer informatie over de kloosterweekenden vind je op de website van de Franciscaanse Beweging.
Aanmelden of meer informatie: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049