Print deze pagina Bookmark and Share

Kloosterweekend bij De Wonne in Enschede. Thema: verbondenheid


22-24 november 2024

Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de gemeenschap, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het thema verbondenheid.

Franciscus leefde in verbondenheid met de natuur, met mensen om hem heen en met God als zijn Vader. Omzien naar elkaar, betrokkenheid op de wereld en mensen om je heen. Hoe stond Franciscus hierin? En hoe kreeg dat vorm in het leven van hem en zijn broeders? In dit weekend gaat het om het ervaren van verbondenheid met elkaar en anderen. Hoe ‘solidair’ of ‘solitair’ ben jij in onze tijd? En vanzelfsprekend de hamvraag: hoe wil jij - als mens en medemens - daarmee omgaan, dichtbij en veraf?

Datum/tijd
22-24 november 2024.
De kloosterweekenden zijn van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur.

Locatie
Franciscaanse woongemeenschap de Wonne, Noorderhagen 25, 7511 EK Enschede.

Kosten
De deelnemersbijdrage voor het volledige weekend, inclusief overnachtingen, maaltijden en begeleiding, bedraagt € 155,-. Indien dit bedrag te hoog is, kan men tegen het gereduceerde bedrag van € 80,- deelnemen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het franciscaanse Rietfonds.

Contact en aanmelden
Meer informatie over de kloosterweekenden vind je hier op de website.
Aanmelden of meer informatie: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049