Print deze pagina Bookmark and Share

Activiteiten

Hieronder vind je alle aankomende activiteiten.

Open kloostertuin van Stadsklooster San Damiano in 's-Hertogenbosch
Eerstvolgende datum: zaterdag 13 augustus 2022, 14-16 uur
Ook dit jaar is de kloostertuin een aantal dagen open voor een meditatieve wandeling.
lees meer...
Verhalenochtend: op verhaal komen met Franciscus van Assisi in Laren
zaterdag 13 augustus 2022, 11-13 uur
Op zaterdag 13 augustus organiseert de Franciscaanse Beweging in Laren een ochtend voor iedereen die van verhalen houdt en nieuwsgierig is naar Franciscus van Assisi.
lees meer...
Zomerwandeling door de duinen bij Bergen
zaterdag 13 augustus 2022
Op zaterdag 13 augustus organiseert de custodie Noord-Holland Noord een zomerwandeling door de duinen van ruim 11 kilometer.
lees meer...
Kijk uit en zie!
zaterdag 13 augustus 2022, vanaf 14 uur in Delft
Een wandeling langs vijf staties. Met het thema dat vaak voorkomt in de geschriften van Clara, zien, kijken en spiegelen.
lees meer...
Titus, held of heilige?
Elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus in Skingen/Slappeterp
Voor de Passiespelen ga je naar Tegelen en voor Soldaat van Oranje naar Katwijk aan Zee. Maar voor Titus, held of heilige? kun je nog eenmaal in het dorpshuis van Skingen/Slappeterp terecht en wel op elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus.
lees meer...
Wandelen met Franciscus in Heiloo
zondag 14 augustus 2022
Op 14 augustus organiseert de Franciscaanse Beweging een wandeling in Heiloo van circa 13 kilometer.
lees meer...
Voettocht Elisabethpad van Eisenach naar Marburg (Duitsland)
21 augustus - 3 september 2022
Ter gelegenheid van het 8e eeuwfeest van Elisabeth van Thüringen werd in 2007 tussen Eisenach en Marburg een pelgrimspad geopend. Dit pelgrimspad lopen we met elkaar.
lees meer...
Met het Franciscaans Jongeren Werk naar Meerseldreef
zondag 28 augustus
Op zondag 28 augustus organiseert het Franciscaans Jongerenwerk vanuit Stadsklooster San Damiano in 's-Hertogenbosch een inspirerende dag voor jongeren (16-30 jaar) waarbij we na de mis een dag naar het belevingscentrum in het Kapucijnenklooster in Meerseldreef (Vlaanderen) gaan.
lees meer...
Voettocht La Verna - Assisi
2-16 september 2022
Pelgrimeren met de Franciscaanse Beweging is onderweg zijn met gelijkgestemden. Je krijgt tijdens het lopen de kans even los te komen van je dagelijkste beslommeringen. Je loopt door het gebied waar Franciscus van Assisi zelf ook doorheen liep en komt op plaatsen waar hij zelf ook vaak kwam. Zo ervaar je zijn inspiratie op locatie. In september maken we een voettocht van La Verna naar Assisi.
lees meer...
Lunchbijeenkomst Franciscaanse Beweging (in 's-Hertogenbosch)
Woensdag 7 september 2022, 12.15-13.00 uur
Iedere eerste woensdag van de maand kun je bij de Franciscaanse Beweging zin geven aan je lunch.
lees meer...
Inaugurele rede prof. dr. Willem Marie Speelman
vrijdag 9 september 2022, 16.15 uur in Tilburg
Op 9 september vindt de inaugurele rede plaats van Willem Marie Speelman.
lees meer...
Aan de haal met het verhaal (online)
Maandelijks op vrijdagmiddag. Eerstvolgende datum 16 september

Elke maand organiseert de Franciscaanse Beweging een online bijeenkomst waarin we luisteren naar een verhaal over vreugde, hoop, geduld, dragen of verdragen.

lees meer...
Landelijke inspiratiemiddag Franciscaanse Beweging: weerbarstige vreugde
zondag 18 september 2022
Op 18 september organiseert de Franciscaanse Beweging een inspiratiemiddag met als thema Weerbarstige vreugde.
lees meer...
Bezinningsdag OFS in 's-Hertogenbosch
zaterdag 24 september 2022
Op deze dag gaan we ons aan de hand van 'Laudato Si' bezinnen op onze gezamenlijke franciscaanse antwoorden en ons persoonlijke antwoord op de klimaat- en andere crisis.
lees meer...
Bezinningsreis naar Assisi
28 september t/m 5 oktober 2022
De Franciscaanse Beweging organiseert ook dit jaar weer een bezinningsreis naar Assisi. Bezoek de plaatsen waar Franciscus is geweest.
lees meer...
Kloosterweekend bij de broeders franciscanen in Megen
7 - 9 oktober 2022
Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je kennis met, of verdiep je je verder in, het leven van Franciscus en Clara van Assisi.
lees meer...
Franciscaans wandelweekend Bergen aan Zee
7 - 9 oktober 2022
Van 7-9 oktober organiseert de Franciscaanse Beweging een wandelweekend in Bergen aan Zee. Onderweg kun je genieten van de vergezichten of van wat zich voor je ogen aandient. Al wandelend kun je afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en ontstaat er ruimte voor ontmoeting en vreugdevolle ervaringen. Elke stap brengt iets nieuws.
lees meer...
Bezinnende kloostertuinwandeling in 's-Hertogenbosch
zaterdag 15 oktober 2022
In de natuur vinden veel mensen rust of ontspanning. Maar de natuur kan ook een bron van wijsheid voor ons zijn. Tijdens deze middag onderzoeken we die wijsheid vanuit de franciscaanse spiritualiteit. Franciscus van Assisi zag alle schepselen - de mens, de dieren, de bomen en planten, de natuurverschijnselen, de aarde en de aardse elementen - als gelijkwaardig aan elkaar en noemde alle schepselen zijn broeders en zusters.
lees meer...
Stille retraite bij de Benedictijnen in Doetinchem
17 - 23 oktober 2022
Een Franciscaanse Stille Retraite (FSR) is bedoeld voor mensen die verlangen naar stilte en naar contact met de Bron van hun leven.
lees meer...
Kloosterweekend: themaweekend 'zoeken naar God' bij de broeders franciscanen in Megen
21 - 23 oktober 2022
Tijdens een thema-kloosterweekend, voor hen die al bekender zijn met het leven van Franciscus, verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Tijdens het weekend van 21-23 oktober staat het thema 'zoeken naar God' centraal.
lees meer...
Franciscaanse Stille Retraite bij de zusters Trappistinnen in Brecht(België)
7 - 13 november 2022
Een Franciscaanse Stille Retraite (FSR) is bedoeld voor mensen die verlangen naar stilte en naar contact met de Bron van hun leven.
lees meer...
Kloosterweekend met thema Werk bij de broeders franciscanen in Megen
11 - 13 november 2022
Tijdens een thema-kloosterweekend, voor hen die al bekender zijn met het leven van Franciscus, verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters.
lees meer...
VIA TAU een franciscaans vormingsprogramma
In het najaar van 2020 is TAU gestart met een digitaal én een intensief leertraject voor vrijwilligers én voor al wie zich geraakt weet door de franciscaanse spiritualiteit.
lees meer...
Boek met negen franciscaanse vredesmeditaties
Verkrijgbaar vanaf 1 september 2021
Onder de titel ‘Vrede en alle goeds’ zijn negen franciscaanse vredesmeditaties gebundeld in een boekje. Uit het leven en denken van Franciscus zijn negen thema’s rond het basisthema ‘vrede’ gekozen. Bij elk thema is een korte meditatieve viering uitgewerkt. Het boekje is te gebruiken als een noveen, een negendaagse aaneengesloten meditatieve bezinning en viering.
lees meer...