Print deze pagina Bookmark and Share

Elisabethpad - van Eisenach naar Marburg


22 augustus t/m 4 september 2021

We komen langs plekken die met Elisabeths levensverhaal van doen hebben en die ons een kijkje geven in het glooiend landschap van de deelstaten Thüringen en Hessen. Ook de geschiedenis laat hier haar sporen na; in de kerkjes zijn de voetstappen van hervormer Luther zichtbaar en het pad loopt langs de oude grens die tot 1989 West- en Oost-Duitsland van elkaar scheidde. We lopen in een prachtig verstild landschap met bossen en weidevelden, fruitbomen en met veel beekjes. De idyllische dorpjes op de route hebben elk een eigen verhaal, bezienswaardigheid en prachtige kerk.

Elisabeth van Thüringen

Elisabeth van Thüringen is een franciscaanse vrouw uit de middeleeuwen die ons tot vandaag de dag inspireert vanwege haar concrete christelijke manier van leven. Zij ervaart zoals zovele mensen de uitersten van het leven van alledag: het geluk van de liefde en het verlies van haar partner, luxe en hongersnood, engagement en ascese, geluk en eenzaamheid, vreugde en pijn. Tegen de gangbare normen van die tijd in wist zij mensen te verbinden. Ondanks haar vele tegenslagen heeft zij alle mogelijke krachten die er in een mens aanwezig kunnen zijn, weten te bundelen om liefde en humaniteit op te bouwen. In 1229 wordt ze lid van de Derde Orde van Franciscus van Assisi en gaat ze haar verdere leven de zieken verzorgen in het franciscaanse ziekenhuis dat ze liet bouwen bij het slot Marburg.


Informatie over de reis

De afstanden variëren van 13 tot 23 kilometer per dag door heuvelachtig en glooiend terrein. Wandelvoorbereiding is nodig voor deze tocht.

We overnachten afwisselend op een camping, in een jeugdherberg, pelgrimshuis, gasthof/pension of herberg.

Bagagevervoer wordt verzorgd. Je hoeft niet met je eigen bagage te wandelen.

Begeleiding
De reis wordt begeleid door Mieke Dorssers, werkzaam bij de Franciscaanse Beweging.

Kosten

Deze 14-daagse voettocht wordt aangeboden voor € 910,- op basis van half pension, inclusief pelgrimspas en routeboekje. De heenreis naar Eisenach en terugreis vanuit Marburg zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Inschrijven
Er is plek voor 10 deelnemers. Aanmelding in volgorde van opgave en aanbetaling van € 100,-.

Meer informatie en inschrijven