Print deze pagina Bookmark and Share

Activiteiten in categorie Studie- en bezinningsdagen

Hieronder vind je alle aankomende activiteiten voor deze categorie.

Franciscaans Jongeren Treffen: Anders kijken
29 september - 1 oktober 2017 in Megen
Een weekend door en voor jongeren met een afwisselend programma van vieringen, gemeenschappelijke programma's, een variatie aan workshops, een feestelijke avond en tussendoor gelegenheid voor ontmoetingen met andere jongeren of om je even terug te trekken of een wandelingetje te maken.
lees meer...
Landelijke bezinningsdag OFS over de wijsheidsspreuken van Franciscus
Zaterdag 30 september 2017 in 's-Hertogenbosch

Voor de leden van de OFS is er op 30 september een landelijke bezinningsdag over de wijsheidsspreuken van Franciscus. Naast leden en aspirant-leden van de orde zijn ook andere geïnteresseerden in het leven van Franciscus en Clara van harte welkom.

lees meer...
Franciscus en het Enneagram
Vrijdag 13 oktober 2017 in Amsterdam
Een inspiratiedag voor mensen die bekend zijn met het enneagram én die op deze manier Franciscus (beter) willen leren kennen.
lees meer...
Christelijke meditatie in gebaar en beweging 2017 in Megen
Diverse data in 2017. Eerstvolgende bijeenkomst 13-15 oktober 2017
Wij proberen in de meditatie tot bewustwording te komen en een antwoord te vinden op vragen zoals: Wie ben ik eigenlijk? Wat bezielt mijn leven? Wat zoek ik? Wat verlang ik of wat is de zin van mijn leven? In deze meditatie proberen wij, om naar lichaam en geest in harmonie te komen en te zijn bij God.
lees meer...
Drie-daagse 'keerdagen met Franciscus van Assisi'
26-29 oktober 2017
De franciscaanse Custodie Bergen op Zoom e.o. organiseert in samenwerking met en ten huize van de Broeders van Huijbergen de drie-daagse keerdagen. De 'Keerdagen' (denk aan omkering, inkering, bekering) zijn bedoeld als een bezinning op ons leven geïnspireerd door Franciscus van Assisi.
lees meer...
Kennismaken met Franciscus en Clara (in Megen)
28 oktober 2017
Voor jong en oud een kennismaking met Franciscus en Clara van Assisi.
lees meer...
Lezing: De Kerk en de Franciscanen in China – verleden en heden
Woensdag 13 december 2017 in Amsterdam
In oktober maken Rob Hoogenboom en Piet Bots een reis naar China.Ze gaan naar de plaatsen waar franciscanen geleefd hebben, bezoeken hun graven en beluisteren de verhalen over de broeders uit het verleden.
lees meer...